Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Dronefestival op Mediapark

Algemeen

HILVERSUM - In navolging van New York en Nantes is Hilversum de derde plaats wereldwijd waar een drone festival wordt gehouden. Met enige trots doet wethouder Wimar Jaeger deze mededeling. Het festival is onderdeel van de Open Studio Dagen en de gemeente ondersteunt dit initiatief financieel.

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september vinden de Open Studio Dagen, of de Dutch Media Week zoals deze nu officieel heet, plaats op en buiten het Mediapark. Organisatoren Hilversum Events en De Broadcaster hebben het voor elkaar gekregen een dronefestival naar Hilversum te halen. "Ze hebben hiervoor zelf aan de bel gerinkeld", meldt de D66-wethouder.

Vliegwedstrijden
Tijdens dit nationale festival komen professionals uit de dronewereld naar Hilversum toe. Zij komen onder meer als gastspreker. Maar er zijn ook vooral publieke activiteiten, zoals demonstraties en vliegwedstrijden. Dit festival is onderdeel van de Dutch Media Week. Met bijvoorbeeld deze nieuwe impuls hoopt de organisatie tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers te trekken.

Baanbrekend
Hilversum verleent een subsidie van 19.000 euro. "Dit doen wij omdat wij de ontwikkeling van de drone essentieel vinden voor de komende jaren. Deze ontwikkelingen zijn baanbrekend en daar willen wij mee voorop lopen. Wij denken ook dat het van belang is voor de media- en creatieve sector hier", aldus Jaeger.

Uit de krant