Afbeelding

Open Studio Dagen mikt op 25.000 bezoekers

Algemeen

HILVERSUM - Over een paar jaar moeten de Open Studio Dagen 40.000 bezoekers trekken. Dat is nog toekomstmuziek. Organisator Herman Dummer mikt ditmaal minstens op 25.000 belangstellenden.

Zaterdag 3 en zondag 4 september gunnen de Hilversumse mediabedrijven het publiek opnieuw een kijkje achter de schermen. Dat gebeurt dan voor de negende keer op rij op het Mediapark én in het centrum van Hilversum. Het evenement zit qua bezoekersaantallen in de lift. In 2015 kwamen 18.000 mensen hier op af.

Potentie
"Dit jaar moeten dat er meer worden", klinkt Dummer vastberaden. De Open Studio Dagen moeten zeker 25.000 bezoekers weten te interesseren. Daarmee is de rek er nog lang niet uit. "Als je kijkt naar de potentie van de media-industrie in de mediastad dan is 40.000 bezoekers zeker haalbaar", zegt hij.

Toren C
De programmering is nog niet definitief. Dummer meldt alvast wel dat de Open Studio Dagen qua omvang groter is dan ooit. BNN/VARA en AVRO/TROS zetten dit jaar voor het eerst de deuren van hun panden open. Ook de VPRO doet mee. In Vue Cinema op het marktterrein is op beide dagen een marathon te zien van het satirische programma Toren C.

Live radio
,,Daarnaast bieden we dit jaar meer radio dan ooit'', zegt Dummer. ,,Bijvoorbeeld live radio vanuit Beeld en Geluid met een weekend lang bekende dj's.''

On Air
Het weekend van de Open Studio Dagen valt dit jaar samen met Hilversum On Air. ,,De podia die hiervoor in de stad staan, kunnen wij overdag gebruiken en tegen de tijd dat ons programma eindigt, neemt On Air het over. Beter kan bijna niet.''

Lees ook: Dronefestival naar Mediapark

Uit de krant