Mirjam Kooloos van Leefbaar Hilversum
Mirjam Kooloos van Leefbaar Hilversum

Leefbaar Hilversum laat zaak Philipscomplex rusten

Politiek

HILVERSUM – Leefbaar Hilversum onderneemt geen juridisch stappen tegen wethouder Wimar Jaeger. De uitslag van dinsdagavond, toen een grote meerderheid van het presidium duidelijk aangaf geen extern feitenonderzoek te wensen, is doorslaggevend voor de partij.

"Wij wilden graag de lucht rondom Jaeger geklaard zien door een onafhankelijk bureau. Niet alleen voor Jaeger maar ook voor de Hilversumse politiek en Leefbaar Hilversum zelf om weer met open vizier met elkaar politiek te kunnen bedrijven zonder dat er smet op blijft hangen", is de uitleg van de oppositiepartij.

Niet correct
Nog altijd is Leefbaar Hilversum van mening dat de D66-wethouder zich niet correct heeft gedragen inzake het Philipscomplexdossier. Volgens raadslid Mirjam Kooloos en fractiemedewerker Henk Blok heeft de democraat zich niet gehouden aan de geheimhoudingsplicht en heeft hij niet integer gehandeld. Doordat acht van de elf politieke partijen geen vervolgonderzoeken willen, is besloten dit onderwerp te laten rusten.

Constructief
De Philipscomplexzaak speelt sinds september van vorig jaar. Leefbaar Hilversum zegt sindsdien diverse lessen te hebben geleerd. De toekomst in de raad ziet de partij met vertrouwen tegemoet. "Wij blijven doorgaan met constructief meedenken in de politiek van Hilversum. Vooruit met elkaar", is het devies.

Uit de krant