Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum verbindt zich aan eerste Dudok in Concert

Algemeen

HILVERSUM – Hilversum staat vanavond, donderdag 14 juli, centraal tijdens het eerste Dudok in Concert. De rijke omroepgeschiedenis van de mediastad passeert uitgebreid de revue in en rond het raadhuis. Hilversumse clubs en organisaties verzorgen het uitgebreide voorprogramma, terwijl de lokale middenstand ook haar steentje bijdraagt aan dit muzikale spektakel.

Hoogtepunt is het gratis concert van het Metropole Orkest. Die brengt vanaf de balkons van het raadhuis een muzikale ode aan de omroephistorie in Hilversum. Karin Bloemen, Giovanca en Brace treden eveneens op. Dat doen zij vanaf een ponton in de Dudok-vijver. Zij laten onder andere hun favoriete tv-momenten horen. Paul de Leeuw neemt de presentatie voor zijn rekening.

Stadsdichter
Na het openingswoord van burgemeester Pieter Broertjes leest stadsdichter Robert Grijsen even na 21.00 uur een gedicht voor, komen dansers van Fit by Rox in actie en volgen muzikale bijdragen. Hierna beginnen het Hilversumse ensemble en solisten even na 21.00 uur met spelen.

Het concert duurt tot ongeveer 23.00 uur. De NOS neemt het concert op en zendt dit zaterdag 16 juli vanaf 21.20 uur uit op NPO1. Hilversummers kunnen Dudok in Concert donderdag gratis bijwonen. Rondom het raadhuis en het Dudokpark is plek voor maximaal 5.000 mensen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant