De Witte Stad van Renee Blom. Foto: Galerie Hilversum
De Witte Stad van Renee Blom. Foto: Galerie Hilversum

'Bouwen met Kunst' eerste tentoonstelling in Galerie Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - De eerste tentoonstelling die in Galerie Hilversum, tot voor kort nog GSA, te zien is, is 'Bouwen met Kunst'. Morgen, zondag 14 augustus, staat de opening van deze op het werk van Dudok geïnspireerde expositie op het programma.

Dudok in Concert was donderdag 14 juli de officiële afsluiting van het Dudokjaar in Hilversum. De befaamde stadsarchitect trad op 1 juli 1915 in dienst bij de gemeente Hilversum. Dat feestjaar leidde tot veel activiteiten en evenementen en was tevens de inspiratiebron voor elf kunstenaars.

Spelenderwijs
"Bij sommige deelnemers kun je nog heel duidelijk de architectuur van Dudok terugvinden, terwijl anderen dit spelenderwijs hebben losgelaten", zijn de woorden die komen uit Galerie Hilversum. Er zijn objecten ontstaan van glas, steen, hout, keramiek en assemblagematerialen.

Finissage
Hun werk is tot maandag 5 september te bewonderen in de galerie aan de Langestraat 52. Morgen vindt de opening plaats. Om 16.00 uur is het zover. Zondag 4 september wordt 'Bouwen met Kunst' afgesloten met een finissage.

Uit de krant