Afbeelding

Hilversummer gepakt voor inbraak

Politie

HILVERSUM - Een 45-jarige Hilversummer is vannacht opgepakt voor een inbraak in Weesp. Hij werd op zijn weg naar het Weesper station herkend aan de hand van camerabeelden/ 

Rond 02.15 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een woning aan de M.Dotingalaan. Een bewoner was wakker geworden van het inbraakalarm in zijn woning. Hij liep naar beneden en zag al snel dat er was ingebroken. Er waren een iPad en een laptop weggenomen. En ook een fiets was gejat.

Aanhouding
De gealarmeerde politie kwam snel ter plaatse en stelde een onderzoek in rond het huis. De bewoner had camerabeelden van de inbraak en kon snel een signalement doorgeven van de inbreker. Bij het Stationsplein in de richting van de Sportparklaan zag één van de agenten een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement. Hij sprak de man aan en zag dat hij spullen bij zich had die leken op de buit van de inbraak. Hierop werd hij aangehouden. De man, 45 jaar uit Hilversum, is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

Uit de krant