Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
Video

Ouders en broer Davy Klaassen vertrouwen op goede afloop Ajax

Mensen

HILVERSUM - Het worden zenuwslopende dagen voor Ajax-supporters: komende woensdag speelt de Amsterdamse club de finale van de Europa League. Extra spannend wordt het voor Kitty, Gert-Jan en Aron Klaassen, de ouders en broer van de Hilversumse Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. 

De familie Klaassen leeft hartstochtelijk mee met hun zoon Davy. Ze volgen hem op de voet. Sterker nog: opa Klaassen houdt al jaren een plakboek bij met alles wat kleinzoon Davy doet.

Ouders en broer Klaassen reizen deze week naar Stockholm om Ajax en Davy vanaf de tribunes naar de overwinning te schreeuwen. Ze hebben het volste vertrouwen dat het goed komt. "Het maakt mij niet uit wie de winnende maakt", zegt Gert-Jan. "Als ze maar winnen. Al is het één van Manchester United die hem maakt. Behalve Daley Blind, dat zou sneu zijn."

De camera's van AT5 volgen de ras-Hilversummers afgelopen week. Ze bezochten samen met broer Aron, die overigens voor aartsrivaal Feyenoord is, het schoolpleintje waar de twee broers vroeger urenlang tegen een bal trapten. Davy zelf is nooit uit Hilversum vertrokken en woont hier dus nog steeds. 

Uit de krant