Afbeelding
Foto: André Verheul
Video

Broertjes: 'Iedereen doet weer mee in de gemeenteraad'

Algemeen

HILVERSUM - HILVERSUM Met het vertrek van de SP uit de coalitie liggen de verhoudingen anders in de raad. VVD, D66 en CDA vormen met zijn drieën geen meerderheid meer. "We gaan ons de komende acht maanden niet vervelen, want iedereen doet weer mee."

Dat zei burgemeester Pieter Broertjes tijdens het laatste gesprek met de burgemeester van dit seizoen. Voor de camera's van GooiTV, De Gooi en Eembode en NH Nieuws merkte hij op dat de verhoudingen in de raadzaal gedynamiseerd zijn nu wethouder Klamer vertrokken is en de SP-fractie niet langer onderdeel is van de coalitie.

"Iedereen ziet nu, omdat er geen meerderheid is in de raad, dat als zij zich aansluiten dat ze een meerderheid kunnen krijgen. Partijen kloppen weer aan. Zij willen wel steun geven, maar dan moet er wel voor wat voor ze geregeld worden. Dat geeft energie. Het is een beetje zoals Kabinet Rutte altijd gehandeld heeft. Steeds weer op zoek naar meerderheden. Het is een interessant spel aan het worden. Dat vind ik wel leuk", aldus Broertjes.

Hieronder is het hele gesprek te zien met de vorige week opnieuw geïnstalleerde burgemeester.

Uit de krant