Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Besluit over zondagopenstelling na verkiezingen

Algemeen

HILVERSUM Voorlopig kan de politiek niet voldoen aan de wens van ondernemers om de winkeltijdenverordening aan te passen. Pas na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zou het kunnen dat de ondernemers zelf hun openingstijden mogen bepalen en dus iedere zondag open kunnen.

Dat geeft wethouder van Economie, Wimar Jaeger, aan in een wethoudersbrief. Hierin meldt hij dat ondernemers van binnen en buiten het centrum het verzoek hebben ingediend om de verordening te wijzigen. Vooral de behoefte om iedere zondag open te zijn, is groot. Een beslissing hierover wordt op z'n vroegst pas volgend jaar genomen als er een nieuwe college zit.

"In deze coalitieperiode hebben we afspraken gemaakt dat er geen wijzigingen in de zondagopenstelling zullen plaatsvinden", aldus de wethouder. Dat betekent dat dit besluit over de verkiezingen wordt heen getild.

Jaeger verwacht de nieuwe verordening begin 2018 ter inzage ligt. Bewoners, ondernemers en organisaties krijgen dan de kans om te reageren. Vervolgens wordt het besluit voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouder en de gemeenteraad.

"Tot de zomer van volgend jaar biedt de huidige regeling wat ons betreft voldoende mogelijkheden om aan de wensen van ondernemers te voldoen", aldus Jaeger.

Uit de krant