Afbeelding

Hilversumse vechtersbaas moet op zoek naar advocaat

Algemeen

HILVERSUM - De strafzaak tegen de 19-jarige Hilversummer die een collega in Naarden een gebroken neus sloeg wordt op 16 oktober voorgezet. Politierechter M. Ferschtman vond het beter als de verdachte een advocaat zou zoeken die hem juridisch kan bij staan.

"U wordt verdacht van een ernstig feit. Het slachtoffer vordert een hoge schadevergoeding van 4000 euro. De reclassering adviseert toepassing van het jeugdrecht. Dat zijn allemaal zaken waar u juridische hulp bij kunt gebruiken."
De verdachte, die samen met een begeleider was, vond het een goed idee. "Ik ga het regelen",sprak hij tot de politierechter.

De jonge Hilversummer werkte onder begeleiding bij een Naardens autocleaningsbedrijf. Op 3 januari kreeg hij ruzie toen hij zijn werkplek had verlaten. Een vaste medewerker sprak hem hierop aan en dat viel niet in goede aarde. Er volgde een woordenwisseling die snel gesust werd.
Echter, een half uur later zou de jonge autowasser terug zijn gekomen en zijn collega een forse klap op zijn neus hebben gegeven met een sleutelbos in zijn hand. Volgens de verdachte zou juist de medewerker hem eerst een klap hebben gegeven.

De officier stemde in met de aanhouding van de zaak. Ook zij acht het verstandig een advocaat in de armen te nemen voor een goede afwikkeling van het proces. Wel vond ze het vervelend voor het aanwezige slachtoffer. Hij was speciaal naar de zitting gekomen en wilde een slachtofferverklaring laten voorlezen. (Argos)

Uit de krant