Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Facebookgroepen roepen op om onderneemster Kleine Drift te steunen

Algemeen

HILVERSUM - “Kom mee haar een brassa geven en een heerlijk ijsje of broodje bij haar zaak eten.“ Dat is de oproep van de Black & Gifted ‘No Mo Surrenda’ rally.

No Mo Surrenda wil een duidelijk signaal af geven. “Voortaan zal gaan enkel ‘bewuste’ zwarte persoon in Nederland alleen staan in het verdedigen van haar Artikel-1 uit de grondwet”, zo schrijft No Mo Surrenda op hun Facebookpagina.

Stok
Dat doet zij zaterdag 2 september door om 13.30 uur naar de ijssalon van Gilly Emanuels te gaan aan de Kleine Drift. De plek waar de onderneemster van Surinaamse afkomst ongeveer twee weken geleden het aan de stok kreeg met enkele jongeren uit de buurt.

Gefilmd
Emanuels sloeg hen met een bezemsteel nadat zij een rotte mandarijn naar haar hadden gegooid, terwijl zij met haar 3-jarige kind haar zaak in wilde lopen. Een deel van de vechtpartij is gefilmd. Hierop is ook goed te horen dat zij gediscrimineerd. Iets dat al maandenlang aan de gang is.

Donderdag
De onderneemster kan rekenen op veel steun op social media. Want zo komen er donderdag 31 augustus ook tientallen mensen langs die haar een hart onder de riem willen steken. Dit is een initiatief van Facebookgroep Eten bij ‘t Perronnetje.

Lobi
“We willen deze ondernemer steunen door wat bij haar te gaan eten”, meldt Calvin Rosario op de Facebookpagina. “Misdraag je niet en laten we de situatie niet erger maken voor deze mevrouw, maar laten we haar overladen met steun en lobi.”

Station
De groep, 66 mensen hebben al aangegeven mee te gaan, verzamelt donderdag om 18.15 uur aan de voorkant van station Hilversum. Om 18.45 uur gaan zij lopend naar de Kleine Drift 71.

Uit de krant