De badeendjesrace was vorig jaar voor het eerst, toen op de Kerkbrink.
De badeendjesrace was vorig jaar voor het eerst, toen op de Kerkbrink. Archieffoto: Bastiaan Miché

Veel muziek en sfeer Top 2000 in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Hilversum is de laatste drie dagen van dit jaar volledig in de ban van de Top 2000. Tijdens het zogenaamde Live 2000 zijn er overal in de stad (of het dorp) live optredens en spelen bands, artiesten en troubadours muziek uit de Top 2000. Traditiegetrouw staat van 25 tot en met 31 december het Top 2000 Café in Beeld en Geluid.

Het programma van Live 2000 bestaat uit live optredens in cafés, in een feesttent op het Marktplein, in poppodium de Vorstin en buiten op straat. Foodhall MOUT zet een feesttent op het Marktplein waar op zaterdag koren zingen, die ook zullen optreden in het overdekte winkelcentrum Hilvertshof.

Fietsende dj
Zowel op de Gijsbrecht als in het centrum spelen troubadours van Muziekids muziek uit de Top 2000 en is er een fietsende DJ. Ondernemers spelen in op het evenement met onder meer speciale menu's, muziekfilms en quizen en spellen. Verder klinkt uit de muziekboxen in het centrum en op de Gijsbrecht de muziek uit de lijst der lijsten.

Zoals gewoonlijk is van de laatste week van het jaar het Top 2000 Café in Beeld en Geluid. Uit heel Nederland komen jaarlijks zo'n 25.000 bezoekers naar het Media Park toegestroomd om de sfeer van het Top 2000 Café te ervaren.

Tijdens het laatste weekend worden er flyers uitgedeeld en zijn er taxi's met Live 2000 , die voor 5 euro publiek naar het centrum vervoerd en vice versa naar het Top 2000 Café. Ook worden er busjes ingezet voor grote gezelschappen.

Badeendjesrace 
Ook is er net als vorig jaar de Badeendjesrace. Dit keer vindt deze unieke actie voor het goede doel plaats voor Dille & Kamille op zaterdag 30 december vanaf 11.00 uur. Vanaf 11 december kan iedereen weer voor 5 euro een badeendje adopteren voor het goede doel en zijn er prijzen te winnen. Elk eendje heeft een nummer, dat correspondeert met een muzieknummer uit de Top 2000.

De opbrengst van de Badeendjesrace tijdens Live 2000 gaat naar Muziekids. Deze Hilversumse stichting maakt kinderen in ziekenhuizen blij met muziek, zodat ze hun pijn, verdriet en gemis van thuis even kunnen vergeten.

Naast de Badeendjesrace is er ook een muziekbingo in de Gooische Brink van Muziekids, waar bij elk nummer de begintune van het Top 2000 liedje met hetzelfde nummer gespeeld wordt. De opbrengst van de verkochte bingokaarten komt ook ten goede van stichting Muziekids.

Uit de krant