Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Minder WW-ers in Hilversum en Wijdemeren

Bedrijven

HILVERSUM - Het aantal lopende WW-uitkeringen in Hilversum en Wijdemeren is het afgelopen jaar fors gedaald. Stond in Hilversum de teller in juli 2016 op 2202, nu zijn dat er 1905 (-13,5 procent). Voor Wijdemeren zijn de cijfers respectievelijk 471 en 430 (-8,7 procent).

Dat blijkt uit cijfers van het UWV. In de gehele Gooi en Vechtstreek (en Eemnes) was er een daling van 8,6 procent: 5854 tegenover 5352. Deze daling deed zich voor bij alle sectoren, behalve bij banken en openbaar bestuur. De sectoren bouwnijverheid, landbouw en grafische industrie droegen relatief gezien het sterkst bij aan de daling van het aantal uitkeringen ten opzichte van jaar eerder.

Het WW-percentage in Gooi en Vechtstreek is met 4,1 procent gelijk aan het landelijk gemiddelde. Op landelijk niveau werden er eind juli 2017 364.422 WW-uitkeringen verstrekt. Dit zijn 15,6 procent minder uitkeringen dan een jaar eerder. De regionale daling in Gooi en Vechtstreek is hiermee iets lager dan landelijk.

De werkgelegenheid voor secretaresses staat al wel enige tijd onder druk. Dit uit zich onder andere in een relatief lage kans om na een periode van ontslag weer werk te vinden (werkhervatting). "Het traditionele beroep secretaresse is aan verandering onderhevig en de kansen op een baan voor secretaresses nemen af", aldus het UWV. "Tussen 2013 en 2016 kromp de secretaresse beroepsgroep met een vijfde. Tot aan 2020 wordt een verdere banenkrimp voor secretaresses verwacht."

Uit de krant