In de winkel zijn allerlei soorten pepernoten te krijgen.
In de winkel zijn allerlei soorten pepernoten te krijgen. Foto: Bastiaan Miché

Pepernotenfabriek: 'Van die seroendeng kruidnootjes blijf je eten'

Bedrijven

HILVERSUM - Kruidnoten die smaken naar drop. Appeltaart. Is daar een markt voor? Nou en of, weet Miguel Groeneveld, manager van de nieuwe Pepernotenwinkel in Hilversum. Terwijl hij achter in het magazijn dozen vol kruidnoten pakt, wordt er nieuwsgierig door de etalageruit naar binnen gekeken. De managing director van de winkel in de Kerkstraat 54 doet de deur op een kiertje. "Ik ben nog niet open, maar kom maar even kijken."

Hij stapt opzij en laat een man en een vrouw de winkel binnen. Ze kijken hun ogen uit. Kruidnoten met sinaasappelsmaak? Appeltaart? Caramel-zeezout? Het echtpaar voorspelt een paar gouden weken voor de winkel, die tot en met 5 december open is.
De muren zijn zwart geschilderd. IJzeren rekken zijn neergezet. Op een klein tafeltje naast de kassa staan zilveren schaaltjes. Groeneveld loopt de winkel door en pakte hier en daar een zak nootjes. Schudt ze leeg in de bakjes. "Om te proeven", verklaart hij.

Vijftig verschillende soorten verkoopt hij. Dit jaar voor het eerst in Hilversum. In andere steden streek de Van Delft Pepernotenfabriek eerder neer. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant