Afbeelding
Foto: HilversumsNieuws

Hilversum sluit Café Dudok tijdelijk na incidenten met explosieven

Buurt & Wijk

HILVERSUM  - De twee incidenten van afgelopen week bij Café Dudok, waarbij beide keren gebruik werd gemaakt van explosieven, zijn voor de gemeente Hilversum aanleiding om het café aan de Larenseweg tijdelijk te sluiten. 

In de nachten van zondag op maandag en maandag op dinsdag sneuvelde de ruit van Café Dudok. Tijdens die eerste nacht plaatste iemand een explosief bij het terras, waarbij een ruit en terrasbankje schade opliepen. Nog geen 24 uur later plakte iemand vuurwerk op de ruit die vervolgens sneuvelde. De dader ging er vervolgens snel vandoor. 

De twee incidenten zijn volgens locoburgemeester Karin Walters een aantasting van de openbare orde en veiligheid in de buurt en kunnen impact hebben op het gevoel van veiligheid van de omgeving. Daarom heeft de gemeente besloten tot de preventieve maatregel om het pand voorlopig te sluiten. Het politieonderzoek naar beide incidenten loopt nog.

Walters: “Ik kan mij goed voorstellen dat omwonenden zich na deze incidenten zorgen maken en vragen hebben over de veiligheid in hun buurt. Om de buurt te beschermen en het gevoel van veiligheid te herstellen, heb ik daarom besloten tot een bestuurlijke maatregel van tijdelijke sluiting van het pand. Hopelijk ontstaat zo weer het vertrouwde gevoel van rust en veiligheid in deze mooie buurt.”

Uit de krant