Afbeelding
Foto: Vincent Nicolaï

LED verlichting op A1 tussen Naarden en knooppunt Eemnes; ongeveer 375 lampen vervangen

Buurt & Wijk

HILVERSUM - Rijkswaterstaat werkt vanaf maandag 8 april twee maanden lang aan de verlichting op de A1, tussen Naarden en knooppunt Eemnes. De huidige verlichting wordt door aannemer De Jong Zuurmond vervangen door LED verlichting. Weggebruikers en omwonenden dienen rekening te houden met hinder van de werkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden worden over een stuk van 7,5 kilometer ongeveer 375 lampen vervangen. De nieuwe LED verlichting verbruikt minder energie en de lampen gaan ook langer mee. De gemiddelde levensduur van de nieuwe lampen is twintig jaar. De huidige verlichting is einde levensduur en dient vervangen te worden.

Omwonenden in de omgeving van Naarden, Bussum en Laren kunnen enige overlast ervaren tijdens de werkzaamheden. Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken wordt er voornamelijk ’s nachts gewerkt. Het verkeer kan hinder ondervinden van rijstroken die worden afgesloten of een lokale snelheidsbeperking.

Tot de zomer van 2024 vervangt Rijkswaterstaat de verlichting langs de Rijkswegen in Noord-Holland. Het aanbrengen van LED verlichting past bij de ambitie van RWS om in 2030 energieneutraal te zijn. Tussen 2022 en 2024 worden ruim 12.000 lampen vervangen. De verlichting die op dit moment ‘s nachts 100 procent brand zal waar mogelijk gedimd worden naar 30 procent intensiteit in de verkeerluwe perioden tussen 23.00 en 5.00 uur wat een extra reductie op het energieverbruik oplevert.

Uit de krant