De groep van de Lopes Diaslaan ging dinsdagavond met veel plezier de hei op.
De groep van de Lopes Diaslaan ging dinsdagavond met veel plezier de hei op. (Foto's: Bastiaan Miché)
Foto's

Lekker naar buiten met rolstoelvierdaagse

  Buurt / wijk

HILVERSUM "Het gaat erom dat mensen lekker naar buiten kunnen en dan iets verder dan het gebruikelijke blokje om dat de bewoners in een rolstoel maken", aldus welzijnscoördinator Anoeshka de Waard van HilverZorg. Dat is waar de rolstoelvierdaagse van de zorginstantie om draait.

Nieuw is het fenomeen van deze vierdaagse niet, want verzorgingshuis Carolus aan de Bosdrift verzorgde jaarlijks al een avondvierdaagse. Dit evenement dreigde te komen vervallen, want het woonzorgcentrum sluit eind 2017. Veel bewoners zijn ook al weg. Vanuit de buurtsportcoaches kwam het verzoek om de rolstoelvierdaagse op te pikken en daarmee voort te borduren op de ervaringen bij het Carolus.

Rondje
Daar heeft HilverZorg gehoor aan gegeven. Bewoners en omwonenden van Nieuw Kerkelanden, de Egelantier, de Boomberg en Lopes Dias maken iedere dag met behulp van veel vrijwilligers een rondje van zo’n 5 kilometer in hun eigen buurt.

Sigaretje
Volgens De Waard ligt het tempo van de rolstoelvierdaagse net wat lager dan bij de reguliere vierdaagse, die vorige week werd gehouden. Dat zorgt voor wat meer rust voor de deelnemers. Verder zijn de typische vierdaagse-elementen overgenomen. Dat betekent bijvoorbeeld iedere dag een andere route en dat er halverwege een pauze is. Dan is het tijd voor een drankje en voor sommigen zelfs een sigaretje.

Kerkbrink
Van een defilé is niet echt sprake. Gisteravond -donderdag 15 juni - kwamen alle deelnemers en vrijwilligers samen op de Kerkbrink. Hier verzamelden en ontmoeten zij elkaar voor het eerst. Onder het genot van een hapje en een drankje konden zij voordat zij weer teruggingen richting eigen woonzorgcentrum bijpraten en hun ervaringen uitwisselen.

Breder
De Waard heeft de hoop en de verwachting dat de rolstoelvierdaagse groter en breder wordt in de nabije toekomst. "Ik denk wel dat dat gaat gebeuren", zegt zij nog.
reageer als eerste
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten