Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Nu de focus op de Gijsbrecht

Buurt / wijk

HILVERSUM - Lang lag de focus vanuit het raadhuis op het opknappen van het centrum. Nu het marktplein in gebruik is en plannen voor een vernieuwd stationsgebied in de steigers staan, mag politiek Hilversum de focus verleggen op andere economische belangrijke gebieden. Dat vinden de ondernemers op de Gijsbrecht van Amstelstraat, die vrijdag hun plan van aanpak 'De Ideale Gijsbrecht 2022' hebben gepresenteerd. Hun oproep lijkt direct gehoor te krijgen.

De Gijsbrecht moet een winkelstraat worden waar het nog beter toeven is. Daar hebben de ondernemers ideeën over, maar dat vraagt ook aanpak van de openbare ruimte. En daar is de gemeente voor nodig. Vandaar dat Renske Schriemer, bestuurslid van Stichting Ondernemersfonds De Gijsbrecht, opperde dat 'de Gijs' nu aan de beurt mag komen.

Deze opmerking was niet aan dovemansoren gericht. Wethouder Wimar Jaeger van Economie was aanwezig bij de presentatie en reikte meteen de helpende hand. Op de korte termijn wil hij al maatregelen nemen. Zo opperde hij een duidelijkere scheiding creëren tussen voet- en fietspad. Ruud Verkuijlen (VVD-raadslid) en Jan Kastje (fractievoorzitter GroenLinks) vertelden tijdens de behandeling van de Kadernota met een motie voor nieuwe bankjes te komen op de winkelstraat, zodat verblijven daar aangenamer wordt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant