Vorige maand ging Floris Voorink tijdens het stadsgesprek in de Clemenskerk nog in debat met de buurt over goed wonen.
Vorige maand ging Floris Voorink tijdens het stadsgesprek in de Clemenskerk nog in debat met de buurt over goed wonen. Foto: Bastiaan Miché

Clemenskerkbuurt blijft strijdbaar

Buurt / wijk

HILVERSUM - De gemeente mag dan vlak voor de vakantieperiode de vergunning hebben afgegeven aan Flight Deck 53, maar dat houdt niet in dat de omwonenden van de Clemenskerk het erbij laten zitten. De buurt is boos en teleurgesteld dat een indoor trampolinepark zich van Hilversum mag vestigen in het leegstaande kerkgebouw. Tegelijkertijd geven bewoners, die zich hebben verenigd in de Buurtactie Clemenskerk, aan strijdvaardig te blijven.

"Ook al heeft de gemeente de vergunning nu verleend; de wijkbewoners laten het er niet bij zitten", is het statement van de meer dan zestig verzamelde buurtbewoners. "Ondanks dat de gemeente na lang dralen de vergunning precies afgeeft op de drempel van de vakantieperiode, worden de bezwaren voorbereid. De buurt blijft strijdbaar."

Bittere pil
De mededeling van vorige week dat de gemeente de vergunning heeft verstrekt aan Flight Deck 53 was een bittere pil voor de bewoners van de Bloemenbuurt. Verrassend was de inhoud van de brief, die op de deurmat plofte niet.

Aanwinst
Verantwoordelijk wethouder Floris Voorink had eerder al aangegeven het trampolinepark in de Clemenskerk een aanwinst te vinden voor Hilversum, omdat er binnen de gemeentegrenzen nog niet zo'n voorziening is. Daarnaast is het een plek waar een jonge doelgroep zich kan vermaken en die daar ook nog eens aan het bewegen komt.

Industrieterrein
Het verzet tegen de komst van een trampolinepark in de voor miljoenen verbouwde kerk aan de Bosdrift is groot. Vrienden van de Clemenskerk en buurtbewoners hebben vaak hun onvrede geuit. Zij vinden dat een trampolinepark niet thuishoort in een woonwijk. Een industrieterrein aan de rand van de gemeente leent zich daar veel beter voor. Omwonenden vrezen dat de leefbaarheid hollend achteruitgaat als er dag in, dag uit veel extra verkeer komt naar de woonwijk die hierop niet is uitgerust.

Niets gedaan
Dat de belangen van een ondernemer boven de bezwaren gaan van de omwonenden gaat er niet in. Er is niet naar hen geluisterd door Voorink en zijn collega Eric van der Want. Met hun argumenten en bezwaren is niets gedaan, maar de bewoners mogen in de nabije toekomst wel de gevolgen, geluids- en verkeersoverlast, ondervinden.

De Lelie
Ook snappen zij niet waarom de activiteiten van het afgebrand buurthuis De Lelie niet kunnen worden gehuisvest in de Clemenskerk. Het gebouw staat leeg en iedereen kan in dezelfde vertrouwde straat terecht. Dat zijn meerdere vliegen in één klap.

Uit de krant