Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Keihard geconfronteerd met beelden' Kleine Drift

Buurt / wijk

HILVERSUM - "Dan probeer je de draad weer op te pakken en verder te gaan met je onderneming. En word je keihard geconfronteerd met beelden, waardoor je alle emoties weer naar boven voelt komen. Dat tuig is duidelijk trots op hun gedrag, want ze hebben het filmpje massaal gedeeld. Hier uit blijkt maar weer hoe dom dat ze zijn."

Dat schrijft onderneemster Gilly Emanuels van IJssalon 't Perronnetje op Facebook nu er een filmpje op internet is verschenen waarin zij bonje heeft met enkele jongeren voor haar zaak aan de Kleine Drift. Te zien is hoe de 37-jarige Surinaamse voor 'kankernegerin' en 'kankeraap' wordt uitgemaakt en het verzoek krijgt om 'lekker een boom in te gaan'. Vervolgens slaat Emanuels één van de jongeren met een stok. Net op het moment dat het lijkt alsof de jongeren haar wil slaan, stopt het filmpje.

Emanuels krijgt op Facebook veel steun. "Ik hoop dat u zich, hoe lastig dat ook zal zijn, niet weg laat pesten door die etterbakken", schrijft Hans Sligter. "Ik woon niet ver van uw onderneming en ben pas langsgereden, waarbij het me opviel hoe mooi de winkel eruit ziet! Ik hoop snel eens langs te komen om iets te kopen." Ook komen er oproepen voorbij om het 'tuig' zelf eens goed aan te pakken. 

Bewoners en ondernemers in de buurt worden al tijden lastig gevallen door de hangjongeren. Anderhalve week terug barstte de bom toen Emanuels de terreur zat was. Inmiddels lijken ook de gemeente en politie wakker. Burgemeester Pieter Broertjes kondigde afgelopen vrijdag extra maatregelen aan. Hij noemt het frustrerend dat bewoners steeds weer overlast moeten ervaren. "Als burgemeester vind ik dit onacceptabel, zeker als mensen worden bedreigd, uitgescholden of slachtoffer worden van zinloze vernielingen."

Uit de krant