Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Buurt Clemenskerk voelt zich nu wel gehoord

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bewoners van de Bloemenbuurt voelen zich goed gehoord door de bezwaarcommissie. Zij hebben het gevoel dat deze commissie echt doordrongen is van hun bezwaren tegen de komst van een indoortrampolinepark in de Clemenskerk.

Dinsdagavond vond in Luno Kitchen de hoorzitting plaats. De Stichting Vrienden van de Clemenskerk en omwonenden zijn fel tegen de komst van het springpark van Flight Deck 53. In totaal zijn er 26 bezwaren ingediend.

Volgens Leliestraat-bewoner Daan van Alkemade puilde de zaal uit. Naast een paar vertegenwoordigers van de stichting waren het vooral bewoners. De Hilversummer zegt dat de zorgen over bijvoorbeeld de verkeersaantrekkende werking en de te verwachten geluidsoverlast steeds meer toenemen. Daarom waren er veel omwonenden van de partij.

"Je merkt echt dat de mensen het zat zijn", concludeert Van Alkemade. Grootste probleem, naast het idee een trampolinepark te vestigen in de leegstaande kerk, is dat bewoners zich niet serieus genomen voelen door de gemeente. Met al hun bezwaren, onderzoeken en argumenten wordt gevoelsmatig niets gedaan.

Wat dat betreft was de hoorzitting volgens Van Alkemade een verademing. "We hebben echt het gevoel dat de commissie ons goed gehoord heeft. We zijn nu wel benieuwd wat zij gaan besluiten", voegt hij eraan toe.

Tijdens de hoorzitting kwam ook het rapport van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) ter sprake. Op verzoek van de buurtbewoners heeft zij het geluidsonderzoek doorgelicht waarop de vergunning van de gemeente Hilversum is gebaseerd. "Planologisch is het voorgenomen gebruik van de Clemenskerk als trampolinecentrum met de bijbehorende verkeersaantrekkende werking qua geluidsbelasting voor de omliggende woningen onaanvaardbaar", is de conclusie die in het rapport staat.

Uit de krant