Werken van Jelsma en Schultheiss.
Werken van Jelsma en Schultheiss. Foto: Art Zonnestraal

Kunstmaand vol activiteiten op Landgoed Zonnestraal

Cultureel

HILVERSUM - Het Dresselhuyspaviljoen op Landgoed Zonnestraal staat komende maand bol van de activiteiten. Op meerdere dagen is het pand geopend voor publiek. PubArt Kunstprojecten presenteert kunstwerken van de kunstenaars Elganan Jelsma en Rob Schultheiss en van diverse eerdere tentoonstellingen en activiteiten.

Elganan Jelsma en Rob Schultheiss hebben allebei werk gemaakt dat is geïnspireerd op Landgoed Zonnestraal en haar geschiedenis. Schilderijen, beelden en tekeningen wisselen elkaar af in de diverse kamertjes. Meer dan honderd werken zijn er te zien. Zo laat Jelsma op de bovenverdieping haar bomenschilderijen zien, de wandkleden, de mensfiguren en de installatie 'Ode aan Vincent van Gogh'.

Muziek
Schultheiss toont op de begane grond zijn landschappen en portretten, expressief geschilderd op doek. Op de dinsdagavonden in juli zal hij samen met collega's muziek maken in het paviljoen.

Boekenwrak
Van PubArt Kunstprojecten zijn er ook nog enkele kleine overzichtstentoonstellingen aanwezig, zoals 'Boekenwrak', enkele kunstwerken uit de expo 'De Ware Schaal' en van 'Inslag', kunstwerken van een oude versleten keukendoek.

Dresselhuyspaviljoen
Locatie is Landgoed Zonnestraal - Mr. H.C. Dresselhuyspaviljoen - aan het Loosdrechtse Bos 19, in Hilversum. De tentoonstelling is open op zondag- en donderdagmiddag, dinsdagavond en op afspraak (info@elganan.nl). Kijk ook op www.pubart.nl.

Uit de krant