Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

One Festival afsluiter van Vredesweek

Cultureel

HILVERSUM - De Oude Haven is op zondag 24 september opnieuw de thuishaven van het multiculturele evenement One Hilversum Festival. Tussen 13.00 en 21.00 uur besteedt de organisatie extra aandacht aan het vredesthema.

Het festival is de afsluiting van de Vredesweek in Hilversum. Dat betekent dat dit thema deze zondag extra onder de aandacht wordt gebracht aan de bezoekers.

Verder heeft de Stichting One Hilversum net zoals vorig jaar weer gezorgd voor muziek, dans, workshops en kinderanimatie uit de verschillende culturen en achtergronden die in Hilversum voorkomen. Zo zal de Euro arab foundation for peace bijdragen met een optreden van een aantal Syrische muzikanten.

Het doel van de organisatie is om alle Hilversummers van verschillende culturele achtergronden, leeftijden en seksuele voorkeuren bijeen te krijgen. "Op het festival leer je elkaar beter kennen zodat je kunt genieten van de verschillende kanten van ieders achtergrond", zo is te lezen op de Facebookpagina van het festival.

De toegang is gratis. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden rond het terrein aan de Oude Haven is het verzoek van de organisatie aan belangstellenden om per fiets of te voet te komen. Er is alcohol, frisdrank en eten verkrijgbaar. Het meebrengen van eigen eten of drinken is daarom niet toegestaan.

Uit de krant