De deelnemers van 'Het Perfecte Plaatje'.
De deelnemers van 'Het Perfecte Plaatje'. Foto: Museum Hilversum

Deelnemers Het Perfecte Plaatje in Museum

Cultureel

HILVERSUM - Fans van het televisieprogramma 'Het Perfecte Plaatje' opgelet. Direct na de laatste uitzending - de finale - komende dinsdag 12 december opent de gelijknamige tentoonstelling in Museum Hilversum. Enkele deelnemers zijn daarbij aanwezig.

Hoofdredacteur van National Geographic Traveler, Aart Aarsbergen, overhandigt het eerste exemplaar aan de winnaar of winnares, compleet met eigen fotoreportage. "In de tentoonstelling is een mix gemaakt van bekende en nog onbekende, niet eerder getoonde beelden", aldus museumdirecteur Stef van Breugel. "Direct na de televisieuitzending, om 22.00 uur, openen we de deuren en kun je als eerste de tentoonstelling bekijken."

In het programma gaan de bekende Nederlanders Estelle Cruijff, Giel de Winter, Gordon, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Tygo Gernandt en Vivian Reijs met elkaar de strijd aan in uitdagende opdrachten voor het perfecte plaatje. Bijna drie weken lang zijn in Museum Hilversum de meest krachtige en bijzondere foto's te zien.

De kandidaten leggen met pitchclips uit waarom ze voor de foto's hebben gekozen en de juryleden William Rutten en Cynthia Boll vertellen in een app over de fotografische kwaliteit. Ook zijn alle afleveringen nog eens terug te kijken.

Uit de krant