Loes Wagenmaker.
Loes Wagenmaker. Foto: Podium de Vorstin

Directeur de Vorstin in de race voor beste directeur 2017

Cultureel

HILVERSUM - Twee dagen nadat de gemeenteraad akkoord ging met het reddingsplan voor Podium de Vorstin is er nog meer goed nieuws voor het poppodium. Interim-directeur Loes Wagenmaker dingt mee naar de titel van beste directeur.

De leidinggevende van de Vorstin maakt kans op een IJzeren Podiumdier. Dat is een prijs die de Vereniging Nederlands Poppodia en -Festivals (VNPF) sinds 1997 ieder jaar uitreikt. Andere categorieën zijn: beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer.

In totaal maken zijn vier directeuren in de race. Naast Wagenmaker zijn dat Frans Vreeke (TivoliVredenburg), Frens Frijns (013) en Majel Blonden (Paard). Op 20 januari wordt tijdens Eurosonic Noorderslag in Stadsschouwburg Groningen bekend wie zich de winnaar mag noemen.

In 2016 volgde Wagenmaker Leon Zwaans op als interim-directeur van het Hilversumse poppodium. Zij kwam naar Podium de Vorstin toe, dat zware financiële tijden kende, vanwege haar eerdere ervaringen in de wereld van de popmuziek. Eerder werkte zij al als interim-directeur bij EKKO, De Kelder (nu Fluor) en podium Victorie.

Inmiddels draait de Vorstin zwarte cijfers. Door het raadsbesluit kan zij een andere inhoudelijke koers gaan varen en maakt de gemeente 623.000 euro over, zodat het poppodium financeel gezond is en moet blijven. 

Uit de krant