Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

'Beeldschoon Hilversum' is een beeldschoon boekje

  Historie

HILVERSUM - Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Even nam burgemeester Pieter Broertjes zijn oude stiel weer op bij de presentatie van 'Beeldschoon Hilversum'. In het boekje is het MH17-monument, het meest recente kunstwerk, opgenomen. Alleen is de informatie hierbij niet volledig. Maker Rein Tupker is wel genoemd, maar de naam van ontwerper Sven Lamme ontbreekt. Dat wil hij toch graag rechtzetten in het werk dat hij omschrijft als een 'hommage aan Hilversum'.

Een dag na de goedbezochte boekpresentatie in Boekhandel Voorhoeve blikt maker Wim Meter nog even terug op deze opmerking van de burgervader. De Hilversummer heeft een glimlach op zijn gezicht. De informatie die in 'Beeldschoon Hilversum' terecht is gekomen over het herdenkingsmonument, is namelijk opgevraagd bij de gemeente.

Drukker
Vooraf was het MH17-monument ook helemaal niet bedacht in het boekwerk over 36 Hilversumse beelden inclusief gedichten van Anton Gerits, foto's van Paul de Bie en wandel- en fietsroutes langs de kunstwerken. Zondag 17 juli is het monument onthuld in het Dudokpark. Dat was ver voor de deadline, maar door allerlei oorzaken duurde het veel langer voordat het boekje bij de drukker lag.

Corrigeren
'Beeldschoon Hilversum' zit al heel lang in het vat. Al aan het begin van het jaar meldde Meter dat er een boekje aan zat te komen. Toen de tijd van het corrigeren was aangebroken, bleek de nodige opgehaalde informatie achterhaald of feitelijk onjuist. Bij het controleren van de wandel- en fietsroutes kwamen de nodige omissies naar boven. Die moesten allemaal worden aangepast.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hilversumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>;

HilversumsNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hilversumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>