DJ's treden zaterdag 7 oktober op in de grote zaal.
DJ's treden zaterdag 7 oktober op in de grote zaal. Foto: Bastiaan Miché

Laatste avondje uit in de City

Cultureel

HILVERSUM - Met de 'City Closure Party' wordt voor de laatste keer het nostalgische gevoel aangewakkerd. Een week voordat de oude bioscoop tegen de vlakte gaat, vindt er nog een groot feest plaats.

Zaterdag 7 oktober is het zover. Het laatste avondje uit in de City. Tussen 21.00 en 3.00 uur treden dj's op in de grote zaal. Zij draaien van alles en nog wat: van hitjes tot house. Op het grote scherm zijn visuals te zien.

Nostalgiegarantie
Een kaart voor dit feest kost 10 euro. Dat is inclusief 'nostalgiegarantie', zoals de vier organisatoren beloven. "De grote zaal is waar we starten: hoe meer kaarten we verkopen, hoe meer zalen we open kunnen gooien."

Nieuwbouw
De organisatie van dit afscheidsfeest is in handen van vier bevriende ondernemers, waaronder Casper Landeweerd van Eliza Vastgoed. Deze ontwikkelaar laat hier een nieuw pand met onder andere vijftien stadswoningen verrijzen. Eind 2018 moet de nieuwbouw zijn opgeleverd.

Stoelen
Voordat de sloopkogel door de City gaat, moeten de zalen leeg. Tegen een vergoeding zijn de kenmerkende rode stoelen op woensdag 4 oktober af te halen. Wie een of meer bioscoopzetels wil reserveren, kan dat doen via  https://www.geef.nl/actie/ja-ik-wil-graag-een-bioscoopstoel. De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld Hilversum.

Uit de krant