Irene Verdoorn (links) en Tukkie Tuk zijn zaterdag en zondag geluksbrengers tijdens de Geluksroute in Hilversum.
Irene Verdoorn (links) en Tukkie Tuk zijn zaterdag en zondag geluksbrengers tijdens de Geluksroute in Hilversum. Foto: Karin van Leeuwen

Het geluk ligt dit weekend in Hilversumse straten voor het oprapen

Mensen

HILVERSUM - Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen? Dat is de simpele uitnodiging voor de Geluksroute die zaterdag en zondag op verschillende plekken in Hilversum wordt gehouden. "Wie geluk in overvloed heeft, kan dat toch makkelijk delen?", vindt Irene Verdoorn van het geluksteam. "De enige vraag die je jezelf moet stellen: waar word ik gelukkig van?"

Verdoorn vormt samen met Mertine Middelkoop, Sylvia van Koningsbrugge, Eveline den Boogert, Jeanette Nijs en Tukkie Tuk het geluksteam. Ze hoorde van een vriendin uit Amersfoort over de Geluksroute die al op verschillende plaatsen in Nederland is gehouden. "Het begon direct te bubbelen. Zoiets moeten we ook in Hilversum doen, dacht ik meteen."

Grondlegger
Ze zocht contact met Tukkie Tuk van Versa Welzijn, die net zo enthousiast was. Zoals dat vaker gaat met creatieve ideeën: het hing in de lucht. Want op hetzelfde moment zochten de drie Hilversumse vriendinnen Mertine, Sylvia en Eveline ook contact met Marike van IJssel, de grondlegger van de Geluksroute. Zij koppelde de dames aan elkaar. "En zo is het team gevormd", straalt Tuk.

Vriendelijk woord
Het team kwam bij elkaar. Vergaderde. Duidde het begrip geluk. Want wat is dat? Verdoorn denkt na. Maakt armbewegingen langs haar lichaam, alsof het erdoorheen stroomt. "Als je in overvloed bent dan kun je delen. Dat vind ik zo geweldig van dit initiatief van Marike, ze denkt en handelt vanuit het principe dat er altijd genoeg plezier, geluk en positiviteit is om aan anderen te geven." Dat kan een vriendelijk woord voor een ander inhouden. Of een grote pan soep koken die je zelf lekker vindt en die delen met anderen.

Oogcontact
Tuk wil echt oogcontact maken. "Ik wil met mensen in contact zijn. Elkaar diep in de ogen aankijken en dat een minuut lang blijven doen. Weet je hoeveel energie je daarvan krijgt? Geluk betekent voor mij activiteiten bedenken, kijken waar mensen door worden geraakt."

Stoepkrijt
Verdoorn heeft andere plannen voor het weekend. Zij is te vinden op het marktplein voor Mout waar zij een megakunstwerk met stoepkrijt wil maken. "Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen, jong en oud, samen werken aan een tekening die vanzelf ontstaat. Ik wil belangstellenden vragen hun eigen krijt mee te nemen, want ik heb niet genoeg krijt voor iedereen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant