Het Kinderfestival in Bussum kreeg al een bijdrage.
Het Kinderfestival in Bussum kreeg al een bijdrage. Foto: Sjoerd Stoop

Lakeland Foundation zoekt nog kleinschalige, lokale projecten

Mensen

HILVERSUM - Elk jaar heeft de Lakeland Foundation ongeveer 60.000 euro te vergeven en voor komend jaar worden nog projecten gezocht. "Het is een zoektocht", vertelt Pieter Schut, lid van het bestuur van deze particuliere stichting. De foundation is, ondanks het 29-jarig bestaan, vrij onbekend. En niet iedere aanvraag wordt gehonoreerd.

"We richten ons op kleine projecten met een sociaal en maatschappelijk doel", legt Schut uit. Dus een roeivereniging die een invalidentoilet nodig heeft kan bij hen aankloppen, een toneelvereniging die een sponsor zoekt niet. Kleinschalige projecten dus met een duidelijk doel en een kop en een staart. "We zijn er niet om de kas te spekken", glimlacht Schut.

De stichting richt zich ook heel doelbewust op initiatieven in het Gooi en omstreken. Vanwege het persoonlijke contact. Dan is immers ook bekend wat er met het geld gebeurt. Het stopt namelijk niet bij het doneren van een zak geld, de dames en heren van de Foundation volgen het project op de voet. "Dat maakt het ook extra leuk, die persoonlijke betrokkenheid", aldus Schut.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant