Foto: Koosje de Beer
Foto: Koosje de Beer

100 dagen afvalvrij leven daagt uit

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Honderd gezinnen, honderd dagen, honderd procent afvalvrij. Dit experiment van het GAD kan op veel enthousiasme rekenen, want in totaal hebben honderdzeventig huishoudens in het Gooi de afvalvrijverklaring getekend. Maarten Vermeulen is met vrouw en kinderen een van de 45 gezinnen in Hilversum die meedoen. "Afval scheiden deden we al, maar we doen nu nog meer ons best. De katoenen zakdoekjes zijn al in huis."

Vermeulen fietste vorige week met de kinderen naar de bouwmarkt om een nieuwe houder voor de wc-rol te kopen. "We hadden een rugzakje mee, maar die bleek te klein om de verpakking in mee te nemen", blikt hij terug. "Ik heb de houder in de winkel moeten uitpakken. Dat is toch wel bizar."

Bord
Al voor het 100-100-100-experiment van het GAD was het Hilversumse gezin begonnen met afvalminderen. "Mijn vrouw en ik hadden vorige maand al met elkaar afgesproken om eens kritisch naar het afval te kijken", verklaart de Hilversummer. "Het was eigenlijk toevallig dat ik een bord langs de weg zag waarop het GAD de actie aankondigde. Het leek ons een goed initiatief en we hebben ons direct aangemeld."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant