De panden op de plek waar straks de torens en woningen komen gingen deze zomer tegen de vlakte.
De panden op de plek waar straks de torens en woningen komen gingen deze zomer tegen de vlakte. Archieffoto: Bastiaan Miché

Deal over bouw torens en woningen Lucent

Buurt / wijk

Hilversum - De bouw van vier woontorens en daaromheen woningen op het Lucentterrein is een stap dichterbij gekomen. Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum en ontwikkelaar De Alliantie ondertekenden dinsdag de deal waarmee de bouw mogelijk is.

Wethouder Floris Voorink sprak - terwijl de champagne klaar stond - van een 'Hilversums feestje'. Eerder waren op het terrein al het huidige onderkomen van de Alliantie en ook een appartementencomplex van 95 sociale huurwoningen gerealiseerd. De bouw van een ondergrondse parkeergarage met 132 plaatsen is aanstaande.

Voor de bouw van de vier torens en de woningen was een wijziging van het bestemmingsplan - van kantoorpanden naar woningen - noodzakelijk. Het akkoord hiervoor ligt nu op tafel en zes weken ter inzage. Tot eind oktober/begin november kunnen belanghebbenden bezwaar aantekenen tegen de bouwplannen.

Voorink en directeur Jan van Barneveld verwachten echter weinig protest. Tijdens eerdere buurtbijeenkomsten zouden omwonenden razend enthousiast zijn geweest, zeker nadat de (daar gaan we weer) parkeerzorgen waren weggenomen.

De bouw, die twee jaar duurt en weinig overlast zou moeten veroorzaken, start op z'n vroegst in het voorjaar van 2018. Het gehele terrein telt dan in totaal 282 woningen en 400 parkeerplaatsen, verspreid over het Lemetterrein, het maaiveld en de parkeergarage.

Uit de krant