Afbeelding

Waar moet meubilair voor de horeca aan voldoen?

Nieuws van bedrijven

De keuze van het meubilair voor de horeca speelt een belangrijke rol in het creëren van een uitnodigende sfeer en het bieden van comfort aan gasten.

Of het nu gaat om een gezellig café, chique restaurant of een mooi hotel, het juiste meubilair kan echt het verschil maken. Hieronder zullen we verder ingaan op de verschillende criteria die belangrijk zijn bij de keuze van het meubilair.

Comfort

Een van de belangrijkste dingen aan meubilair voor de horeca is comfort. Gasten bezoeken horeca om te kunnen genieten en te relaxen, dan is het van groot belang dat het meubilair comfortabel is. Stoelen en banken moeten lekker zitten, de juiste rug/armleuning hebben en heerlijk zachte kussens dragen helemaal bij een het zitcomfort.

Daarnaast moeten tafels van de juiste hoogte zijn om comfortabel te kunnen eten en drinken. Net als bijvoorbeeld barkrukken, deze moeten ook de juiste zithoogte hebben.

Stijl

De stijl van het meubilair moet passen bij de complete uitstraling van de horecagelegenheid en het merk. Om welke stijl het ook gaat: klassiek, modern, of bijvoorbeeld minimalistisch, het meubilair moet aansluiten bij de rest van de sfeer van het etablissement. Let hierbij niet alleen op kleuren, maar ook op materialen, texturen en vormen. Een uniforme uitstraling van het meubilair zorgt niet alleen voor herkenning, maar ook voor rust.

Flexibiliteit

Horecagelegenheden krijgen vaak te maken met wisselende aantallen gasten, maar ook verschillende soorten gelegenheden, zoals etentjes, borrels, (bedrijfs)feesten of grote groepen. Het is dan handig dat je in korte tijd verschillende opstellingen kunt maken met je meubilair. Het meubilair moet daarom flexibel zijn, makkelijk te verplaatsen en eenvoudig kunnen worden aangepast aan verschillende opstellingen. Voorbeelden hiervan zijn stapelbare stoelen, inklapbare tafels en modulaire banken.

Duurzaamheid

Meubilair wordt in de horeca veel en intensief gebruikt, veel verschoven, gestapeld en schoongemaakt. Het is dus ontzettend belangrijk dat het meubilair duurzaam is en hier tegen kan. Hoogwaardige materialen zoals hout, metaal en kunststof van hoge kwaliteit zijn essentieel voor horecameubilair. Daarnaast dient het meubilair eenvoudig te reinigen zijn, aangezien hygiëne ontzettend belangrijk is in de voedsel- en drankindustrie.

Veiligheid

Een ander belangrijk onderwerp binnen de horeca is veiligheid. De veiligheid van gasten en medewerkers moeten horecagelegenheden hoog in het vaandel hebben staan. Vandaar dat het meubilair stevig en stabiel moet zijn. Op drukke plekke waar veel mensen komen wil je er alles aan doen om ongelukken te voorkomen. Let daarom extra goed op de stevigheid van het meubilair. Alle materialen moeten uiteraard tevens voldoen aan alle veiligheidsnormen en voorschriften op het gebied van brandveiligheid.

Prijs-kwaliteit

Als laatste moet de prijs-kwaliteit verhouding natuurlijk goed zijn. In een branche waar al veel kosten gemaakt worden, kan het verleidelijk zijn om te besparen op meubilair. Helemaal als je het leuk vindt om zo nu en dan te wisselen van meubilair. Echter is het van groot belang om niet te bezuinigen wanneer het aankomt op items die zo intensief worden gebruikt als meubelen in de horeca. Denk hierbij ook aan de punten die wel al eerder genoemd hebben zoals duurzaamheid en veiligheid. Zie het als een investering die op lange termijn kan zorgen voor kostenbesparing omdat meubilair dat duurzaam en van hoge kwaliteit is, minder snel vervangen zal moeten worden.

Bij HANOS SHOP vind je een compleet aanbod hoogstaand meubilair voor de horeca. Van trendy stoelen tot stijlvolle tafels en van mooie barkrukken tot comfortabele banken.

Al het meubilair is van hoge kwaliteit en uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Dus of je nu een comfortabele bank zoekt voor in je loungeruimte, fijne stoelen voor in je restaurant of mooie krukken voor aan de bar, bij HANOS SHOP vind je het allemaal.

Bron: https://www.hanosshop.com/nl_nl

Uit de krant