De kookles.
De kookles. Foto: Wilhelminaschool

Wilhelminaschool dag zonder stroom: ‘Leuke en leerzame dag voor ons allemaal’

Onderwijs & Wetenschap

HILVERSUM - Wie woensdag de oprit van de Wilhelminaschool aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum opreed wachtte een bijzondere aanblik: alle lokalen waren donker. De leerlingenraad hield namelijk voor de hele school een dag zonder stroom. 

En dat betekende dat de digiborden uit bleven, was er een kookles zonder stroom te gebruiken en in de gymzaal een escaperoom met het thema duurzaamheid. Het fietsexamen van groep 7 paste eveneeens prachtig in deze dag. Fietsen kan immers ook nog steeds zonder stroom. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het idee voor een dag zonder stroom was ontstaan vanuit het gedachtegoed van Unesco. De school is onderdeel van het scholennetwerk van Unesco, net als de andere scholen van de stichting Proceon. De peilers die vanuit Unesco door de school worden omarmd zijn erfgoed en cultuur, vreedzaamheid en duurzaamheid. 

Directeur Marijn Gildemacher van de Wilhelminaschool, die samen met de leerlingenraad deze dag initieerde, is erg enthousiast over het verloop van de dag en de inzichten die de kinderen hebben opgedaan. “Het was een leuke en leerzame dag voor ons allemaal.”

Uit de krant