Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

MBO in Villa Heideheuvel

  Onderwijs

HILVERSUM - Het MBO College Hilversum start met het geven van lessen in Villa Heideheuvel op het Media Park. Vorige week gaf Jeroen Ankersmit, directeur van het college, namens de organisatie zijn akkoord op de huurovereenkomst. De Media Academie die ook in het pand is gevestigd, is gestopt met alle opleidingsactiviteiten. 

MBO College Hilversum gaat de 800 m2 in Villa Heideheuvel in eerste instantie inzetten voor haar media- en ICT-opleidingen. Bedrijven op het Media Park zijn op zoek naar goed opgeleide media-makers die verstand hebben van de broadcast industrie in combinatie met de nieuwste IT-ontwikkelingen.

Het college is druk bezig de samenwerking met bedrijven op het Media Park uit te bouwen. Zo starten NEP, het grootste mediatechnologiebedrijf ter wereld, en MBO College Hilversum vanaf februari samen met de opleiding Mediatechnologie. Media is in rap tempo gedigitaliseerd en er is een grote vraag naar afgestudeerde specialisten. Samen met United heeft MBO College Hilversum het leerbedrijf United College opgezet. United College maakt door studenten vervaardigde video-items voor verschillende bedrijven en instellingen. Deze activiteiten vinden plaats naast de samenwerking voor het opleiden van mediamanagers.

Al aanwezig
Het MBO College Hilversum zit nu ook al op het Media Park met een leslocatie. De opleiding Media heeft er een eigen studio, Studio 6. Hier kunnen studenten in de praktijk ervaring opdoen en experimenteren met het produceren en maken van (nieuwe) media en worden de licht en geluidstechnici opgeleid voor de Podium- en Evenementen industrie. 

Al deze activiteiten sluiten aan bij het motto levensecht leren van het college; het Media Park als grootste leslokaal van Nederland.  Met de intrek in Villa Heideheuvel komt het college weer een stap verder bij haar doel. Zo wordt het ook voor Hilversum veel zichtbaarder dat de gouden toekomst voor de jeugd om de hoek ligt.
 


3 reacties
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten