Hide the Tigers op de bühne. Foto's: Joris Klaui.
Hide the Tigers op de bühne. Foto's: Joris Klaui.
Foto's

ATC rockt de Vorstin

  Onderwijs

HILVERSUM - ATC-leerlingen rockten donderdag Podium de Vorstin. Tijdens ATC Live in het Hilversumse poppodium verlegden zij voor een uitverkochte zaal hun muzikale grenzen.

Lieve luisterliedjes, zelfgeschreven nummers, stampende hits en gouden oude kwamen voorbij. Zo waren Beyoncé's Halo, een Abba-medley en het zelfgeschreven reggaenummer 'Gedaan' onder meer te horen.

Om de nek
Alle kaarten waren verkocht. Familie en vrienden waren massaal op ATC Live afgekomen en zodra een van de artiesten zich onder het publiek begaf, werden zij om de nek gevlogen als ware popartiesten. "Wat vooral opvalt, is het grote en aanstekelijke plezier waarmee leerlingen deze muziekshow neerzetten", meldt conrector Maaike Luttikhuis.

Strenge auditie
Om een goede show neer te zetten, is achter de schermen lang en hard gewerkt. "ATC Live wordt geregeld door een leerlingencommissie. Die organiseert een strenge auditieronde. Daarna gaan we heel hard oefenen. De nadruk ligt daarbij op het coachen van elkaar. ATC Live is een proces waarin iedereen groeit", vertelt Roos uit 5-HAVO over de opzet van het muzikale evenement.

YouTube
ATC Live is terug te zien op het Youtubekanaal van het Alberdingk Thijm College. Hier een foto-impressie van het concert van de leerlingen.


reageer als eerste
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten