Foto van leerlingen van de middelbare school tijdens de Nacht van d Amerikaanse verkiezingen. Foto: Bastiaan Miché
Foto van leerlingen van de middelbare school tijdens de Nacht van d Amerikaanse verkiezingen. Foto: Bastiaan Miché

Beroepenmarkt bij Roland Holst College

  Onderwijs

HILVERSUM – Het A. Roland Holst College houdt woensdag 8 februari een beroepenmarkt voor de leerlingen en hun ouders.

Op deze markt kunnen leerlingen vanaf het derde leerjaar kennismaken met zo veel mogelijk verschillende beroepen. De scholieren krijgen hiermee de kans hun kennis over beroepen vergroten, wat een positieve bijdrage kan leveren aan het studie- of beroepskeuzeproces.

Buitenlandse studies
Er zijn op deze avond zo'n 75 verschillende beroepen vertegenwoordigd, op zowel mavo, havo als vwo-niveau. Alle aanwezigen vertellen over hun schoolloopbaan en het werk dat zij nu doen. Ook is er informatie over buitenlandse studies en beroepen.

Profielkeuzes
Tijdens de bijeenkomst krijgen de leerlingen een kaart, waarop zij aangeven op welke beroepen zij zich georiënteerd hebben of met wie zij in gesprek waren. De decaan gebruikt deze kaart vervolgens voor het vervolgproces van profielkeuzes en vervolgopleidingen.


reageer als eerste
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hilversumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>;

HilversumsNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hilversumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>