Afbeelding
Foto: Pixabay

Werkstraf voor dollemansrit door Hilversum: ‘U heeft veel mensen bang gemaakt in het verkeer’

Politie & Justitie

HILVERSUM - “U heeft veel mensen bang gemaakt in het verkeer.” Dat stelde de politierechter dinsdag tegen een 19-jarige man uit Hilversum. De Hilversummer kreeg zestig uur werkstraf opgelegd vanwege een dollemansrit. De rechter legde ook een voorwaardelijke rijontzegging op van een half jaar.

Het ging allemaal mis op 8 juni vorig jaar. De man, wiens paar dagen daarvoor nog was gecontroleerd op de Prins Bernhardstraat, was bang dat er iets mis was met zijn tweewieler. Hij reed gevaarlijk langs een speeltuin en maakte met een vuist een duwende beweging naar de agent die naast hem reed. Vervolgens moesten vier personen aan de kant springen op de Larenseweg. Daarna reed hij tegen een dienstmotor, aan waardoor een agent klem kwam te zitten.

Dat vertelde de Hilversummer dinsdag zelf over de deze ‘dollemansrit’. Hij heeft last van adhd waardoor hij te snel reageert. De man heeft nu een nieuwe coach en heeft ook zijn excuses aangeboden aan de politie. Hij had ook nog boetes gekregen voor zijn rijgedrag, is druk met de hulpverlening en drinkt geen alcohol meer.

Na het incident is de man niet meer de fout in gegaan. Bijna een heel jaar is er niets meer gebeurd. De Hilversummer heeft zijn leven gebeterd en is nog steeds heel jong. De rechter ging mee in de eis van het Openbaar Ministerie. De Hilversummer deed direct afstand van zijn recht op hoger beroep.

.

Uit de krant