Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Politie pakt 15-jarige voor woninginbraak

Politie

HILVERSUM - Met behulp van een politiehond hebben agenten een verdachte van woninginbraak aan kunnen houden. De 15-jarige verdachte uit Hilversum zou hebben ingebroken in een woning aan het Stationsplein.

Omstreeks 1.25 uur kwam de melding van de inbraak binnen. Twee jongens zouden het pand zijn ingegaan en met goederen zijn weggerend. Eén van hen rende via de Schapenkamp naar de fietstunnel. Hij wist via het station te ontkomen aan de sterke arm.

Stoppen
Twee vrouwen op een fiets wezen een agent op de andere verdachte, die ook de fietstunnel liep. De diender riep de verdachte dat hij moest stoppen. Dat was voor hem juist het teken het hazenpad te kiezen. 

Gebeten
Aan zijn vluchtpoging kwam al snel een einde. Een politiehond wist de jonge Hilversummer tegen te houden. Hij heeft de jongen gebeten. Agenten hebben de verdachte naar het ziekenhuis gebracht zodat hij geholpen kon worden aan zijn verwondingen. Daarna moest hij mee naar het politiebureau. Hij zit vast voor nader onderzoek. 

Twee vrouwen
De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. In het bijzonder de twee vrouwen op de fiets bij de fietstunnel. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Hilversum via 0900-8844 of via onderstaand meldformulier.

Uit de krant