Afbeelding
Foto: Pixabay

Van ontucht verdachte Hilversummer benaderde meer meisjes

Politie

HILVERSUM - De 24-jarige Hilversummer die wordt verdacht van ontucht met een 12-jarig meisje op 5 februari van dit jaar, zou in 2016 en 2017 ook andere minderjarige meisjes hebben benaderd. Woensdag was er bij de rechtbank Lelystad een proforma zitting in de strafzaak tegen de Hilversummer.

De Hilversummer die in april van dit jaar werd opgepakt, blijft voorlopig vastzitten ondanks het verzoek van de advocaat haar cliënt te schorsen zodat hij in september zijn studie weer kan hervatten. 

De man wordt er van beschuldigd op 5 februari een 12-jarige Hilversumse scholiere op het schoolplein te hebben opgewacht. Hij zou haar hebben aangesproken en naar zijn auto hebben meegenomen waar hij de ontucht met haar pleegde. Een paar dagen later zocht hij weer contact met het meisje. Toen zij weigerde hem te ontmoeten, bedreigde hij haar en zei hij dat hij naaktfoto's van haar op sociale media zou plaatsen en aan haar familie zou sturen.

In april van dit jaar werd de man aangehouden. Bij zijn aanhouding trof de politie kinderpornografisch materiaal aan op zijn mobiele telefoon.

De bedreiging van het 12-jarige slachtoffer lijkt geen incident. Volgens de officier van justitie heeft de man nog meer minderjarige slachtoffers bedreigd en gechanteerd. Om hoeveel slachtoffers het gaat en waar die bedreigingen uit bestonden, wilde de officier van justitie woensdag niet zeggen. Het onderzoek naar de Hilversummer loopt nog. Naar verwachting zal in augustus het onderzoek afgerond zijn en kan het uiteindelijke strafdossier van de verdachte worden opgemaakt.

De verdachte ontkent de ontucht. Wel bekent hij het 12-jarige slachtoffertje te hebben bedreigd. Zij zou hem ook bedreigd hebben, waarna hij het oog om oog tand om tand principe hanteerde.

De strafzaak tegen de Hilversummer is tot 13 september aangehouden. Tot die tijd blijft de Hilversummer vastzitten. De inhoudelijke behandeling staat gepland op 22 oktober.

Uit de krant