Foto's : Bastiaan Miché
Foto's : Bastiaan Miché
Update

Vrouw anderhalf uur gegijzeld in 3FM-pand, gijzelnemer aangehouden

Politie

HILVERSUM - Een man heeft vanmorgen op het Mediapark in het gebouw van NPO 3FM zeker anderhalf uur lang een medewerkster gegijzeld gehouden. 

De man zou de vrouw rond acht uur eerst op het parkeerterrein voor de studio hebben bedreigd door een groot mes op haar keel te zetten om haar vervolgens mee naar binnen te nemen. Volgens bronnen was de gijzelnemer een verwarde man. De man sprak gebrekkig Nederlands en wilde in het pand in contact komen met CNN.

Er stond razendsnel veel politie ter plaatse. Er werd ook een arrestatieteam opgetrommeld, een onderhandelaar probeerde contact te zoeken met de man. Ondertussen was het hele gebied afgezet.

Arrestatieteam houdt gijzelnemer aan
Anderhalf uur later kon de gijzelnemer worden overmeesterd door het arrestatieteam. De bedreigde vrouw is opgevangen en nagekeken door ambulancepersoneel. Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw gewond is geraakt. 

Wat de reden van de gijzeling was, is nog niet bekend. Op het moment van de gijzeling kwamen er geen radio-uitzendingen vanuit het pand, 3FM maakt al de hele week 's ochtends radio vanaf een camping. 





Uit de krant