Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Hilversummer Freek Ockhuijsen reddende engel bij autobrand

Politie

HILVERSUM - Hij vindt de omschrijving van held enigszins overdreven. Maar Hilversummer Freek Ockhuijsen was toch echt de reddende engel toen hij een auto in brand zag staan en de bestuurder daarvan niets doorhad. 

Het incident vond woensdagmiddag rond 16.15 uur plaats op de Soestdijkerstraatweg in Hilversum. Ockhuijsen was op dat moment bij de Esso en hoorde plotseling een 'gigantische harde plof', zoals hij zegt. "Alsof iemand vuurwerk had gegooid. Vervolgens zie ik een enorme vlammenzee onder een auto die bij het stoplicht staat. Ik zie die jongen in zijn wagen zitten met de handen op het stuur. Hij had helemaal niets door."

Ockhuijsen bedenkt zich geen moment en fluit en roept naar die jongen dat hij zo snel mogelijk zijn Renault Mégane uit moet. Ondertussen komen er ook omstanders bij en wordt met brandblussers de brand geblust. Als de brandweer en politie arriveren, is alles eigenlijk al onder controle. "Ja, als wij niets hadden gedaan, was het een heel ander verhaal geweest", beseft Ockhuijsen. "Met die jongen was alles in orde. Hij was zich natuurlijk wel rot geschrokken."

Inmiddels krijgt de 43-jarige Hilversummer via Facebook onder andere veel berichtjes van bekenden die hem een topper of reddende engel noemen. 

Uit de krant