Michiel Eerenberg.
Michiel Eerenberg. Foto: Hart voor Hilversum

Eerenberg van Hilversum 1 naar Hart voor Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Een opmerkelijke transfer in de Hilversumse politiek. Fractiemedewerker Michiel Eerenberg stapt per direct over van Hilversum 1 naar Hart voor Hilversum (HvH). Belangrijkste reden is de onzekere toekomst van Hilversum 1.

Daarmee doelt Eerenberg op de onrust binnen de kleine, lokale partij waar fractievoorzitter Hans Roos bonje heeft met het bestuur. "Het vertrek staat op zich los van het onderzoek naar Hans Roos dat nu gaande is, maar het betekent mogelijk wel het einde van de partij", aldus Eerenberg. "En ik wil doorgaan in de lokale politiek."

Kieslijst
HvH is met zes zetels in de gemeenteraad momenteel de tweede partij van Hilversum en de grootste lokale fractie. Eerenberg maakt bewust nu - ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar - de transfer om de komende maanden zijn plek op de kieslijst voor die verkiezingen te verdienen.

Vier jaar terug was er binnen HvH veel gedoe toen op het laatste moment 'nieuwkomers', zoals oud-wethouder Frans van Osch, een (te) hoge positie op die lijst kregen. Voor Roos was dit destijds reden om de partij te verlaten en Hilversum 1 op te richten.

Woningbouw
Eerenberg kwam pas na de vorige verkiezingen in beeld bij Hilversum 1 en hield zich sindsdien bezig met de woningbouw in Hilversum. De 'volgende stap in de lokale politiek', zoals hij de transfer omschrijft, heeft volgens Eerenberg niets te maken met inhoudelijke verschillen binnen zijn nu oude partij.

Goede contacten
Fractievoorzitter Karin Walters van HvH is blij met de nieuwe aanwinst. "Michiel is een verbinder en heeft burgerparticipatie hoog in het vaandel staan. Hij heeft goede contacten met de bewonersgroepen, zoals die van de Lieven de Keylaan, en laat hun geluid horen in het raadhuis."

Uit de krant