Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Ongebruikelijke burgemeester' opnieuw geïnstalleerd

Politiek

HILVERSUM - De linkerhand voor de buik en twee vingers van zijn rechterhand vormen een V. Vervolgens klonken de woorden 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig'. Na het zetten van de verplichte krabbels was de herinstallatie van burgemeester Pieter Broertjes een feit.

Commissaris van de Koning Johan Remkes noemde Broertjes een ongebruikelijke burgemeester. Hij is een zogeheten zij-instromer als burgemeester. In de afgelopen zes jaar heeft de Hilversummer het vak goed onder de knie gekregen en heeft Broertjes volgens Remkes toegankelijk en bereikbaar te zijn. "Pieter Broertjes kent Hilversum en Hilversum kent Pieter Broertjes. Zij willen met elkaar door op basis van de goede ervaring", aldus Commissaris van de Koning.

Ook Annemarie den Daas, fractieleider van D66 en voorzitter van de vertrouwenscommissie, zei in de volle Burgerzaal van het raadhuis dat Broertjes veel heeft betekend voor Hilversum. Hij is een zichtbare en benaderbare burgemeester; eentje die persoonlijk in de bres springt voor inwoners en goede ideeën heeft, zoals de vuurwerkvrije zone én de centrale vuurwerkshow op het marktplein.

Tot slot nam Broertjes zelf het woord. In zijn speech dankte hij zijn vrouw voor haar steun en adviezen en blikte hij terug op zijn eerste termijn. "Het is omgevlogen", zei hij. De burgemeester kijkt uit naar de komende vijf jaar; als hij 70 wordt moet hij met pensioen. "Er is de afgelopen zes jaar hard gewerkt, maar het werk is nog lang niet klaar. Ik ben er trots op dat ik als burgemeester de Mediastad nog innovatiever, vitaler en veiliger mag maken, een geweldige opgave" aldus de kersverse opnieuw geïnstalleerde burgemeester.

Na het officiële gedeelte volgde een receptie. Op de Kerkbrink was tussen 21.00 en 23.00 uur een surpriseparty geregeld voor Broertjes vanwege zijn herinstallatie. 

Uit de krant