Het nu nog bedrijventerrein aan de Neuweg 100.
Het nu nog bedrijventerrein aan de Neuweg 100. Foto: Gooi en Eembode

Politiek blijft worstelen met vijftal nieuwe woningen op Neuweg 100

Politiek

Hilversum - Waren de gemaakte aanpassingen van het woningbouwplan op Neuweg 100 een verbetering ten opzichte van het oude, te massale voorstel? Of was er eigenlijk geen verschil? De leden van de raadscommissie Ruimte kwamen daar afgelopen week niet over uit. Desondanks wordt het voorstel nu wel besproken binnen de Hilversumse gemeenteraad.

Het was alweer de derde keer dat de politiek sprak over het plan om woningen te realiseren op een bedrijventerrein. De politiek kon zich - mede door het protest van enkele buurtbewoners - eerder niet vinden in de schetsen van projectontwikkelaar Samen Thuis. De bewoners waren bang dat de bouw nadelige gevolgen zou hebben voor de privacy en het aantal zonuren in de tuin. Bovendien zou het nog lastiger worden om in de Bloemenbuurt een parkeerplekje te vinden.

Gebroederlijk zaten Michiel Polman van Samen Thuis en boze buurtbewoner Ruud van der Geer naast elkaar tijdens de raadscommissie Ruimte waar het onderwerp ter sprake kwam. En ja, ze waren allebei bereid om met elkaar te praten en tot een oplossing te komen. Veel vertrouwen in een goede afloop daarin hadden ze echter niet.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant