Floris Voorink.
Floris Voorink. Foto: VVD Hilversum

Voorink lijsttrekker VVD Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Opnieuw is er een Hilversumse lijsttrekker bekend. Wethouder Floris Voorink bezet de eerste plaats op de lijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maat 2018.

De liberaal werd donderdag unaniem door de leden gekozen. Voorink zat van 2010 tot 2014 namens de VVD in de gemeenteraad en werd daarna wethouder voor Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Sport én het Hilversumse centrum. De afgelopen jaren beleefde hij felle debatten over onder meer het bootjesplan in de Oude Haven, en de komst van de McDonald's aan de Vreelandseweg.

Natuurlijk was daar in 2016 ook nog de discussie over het wel of geen tweerichtingsverkeer op de Emmastraat. Dat plan ging, tot ongenoegen van de VVD, niet door. Voorink gaf toen al aan dat deze discussie een thema wordt tijdens de campagne in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

De 42-jarige Voorink is ook in het nieuwe college beschikbaar als wethouder. "Ik heb de afgelopen jaren een hoop voor Hilversum kunnen doen. Hilversum is mooier, gezelliger en levendiger geworden en dat is voor een groot deel aan de VVD te danken. Maar er blijft nog veel te wensen over", aldus Voorink.

Hij noemt met name werkgelegenheid, veiligheid en een financieel gezonde gemeente als speerpunten waar de VVD-Hilversum zich de komende jaren voor in wil spannen.

De lijst met de overige VVD-kandidaten wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Uit de krant