Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Meedenksessies over (betaalbaar) wonen

Politiek

HILVERSUM Voor je het weet is het maart en mogen de Hilversummers een nieuwe gemeenteraad kiezen. De verkiezingstijd is begonnen. Hart voor Hilversum (HvH) en de Socialistische Partij (SP) roepen de inwoners op met hen mee te denken over onder meer (betaalbaar) wonen.

Hart voor Hilversum is begonnen met een tour door Hilversum. Tijdens de zogeheten Lucht je hart-sessies vraagt de grootste oppositiepartij of inwoners willen meedenken, hun zorgen willen uiten en met concrete voorstellen willen komen die de partij dan eventueel gaat opnemen in het verkiezingsprogramma.

Jaarverslagen
Maandag 16 oktober is HvH te vinden in wijkcentrum Lopes Dias in Noord. Thema van deze bijeenkomst, die duurt van 20.00 tot 22.00 uur, is betaalbaar wonen en veiligheid. Partijleden delen eerst de nodige informatie met de aanwezigen over betaalbaar wonen. Zo zijn de jaarverslagen van de woningcorporaties bestudeerd en is het gemeentelijk beleid onder de loep genomen.

Buurt
Na de pauze moeten vooral de aanwezigen zich laten horen. Hoe denken zij over betaalbaar wonen? En wat vinden zij van de veiligheid in de eigen buurt? Pakken politie, de gemeente en de inwoners zelf goed hun rol op? Naast deze discussie hoopt HvH tips en suggesties te krijgen van het publiek.

Socialistische Partij

Zaterdag 21 oktober houdt de SP een bijeenkomst over wonen. Dit is een van de vijf meedenkmomenten die de oppositiepartij verzorgt de komende tijd. Plaats van handeling is wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg. Pierre van Rooden, SP-raadslid, leidt de sessie in. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere sociale woningen, verkeer en parkeren. De inloop is vanaf 15.00 uur. In verband met de catering vraagt de partij of belangstellenden zich vooraf willen aanmelden via hilversum@sp.nl.

Uit de krant