Afbeelding
Foto: Ab Walet

Weinig mis met veehouderijen Hilversum

Politiek

HILVERSUM - Bij controles binnen de Hilversumse veehouderijen de voorbije jaren zijn slechts enkele kleine ongeregeldheden geconstateerd. Er was hooguit wat gedoe met betrekking tot de zogenaamde Europese ozonregelgeving, zoals het niet meer onderhouden van een koelinstallatie.

De verantwoordelijke veehouderijen hebben binnen de gestelde termijn maatregelen genomen, schrijft het college van burgemeester en wethouders (B&W). Er waren geen ongeregeldheden met betrekking tot dierenwelzijn.

Aanleiding voor het bericht waren van GroenLinks. De partij had schriftelijke vragen gesteld nadat in een uitzending van EenVandaag. Daaruit bleek dat het toezicht in Brabant flink tekort schoot. Reden voor GroenLinks om aan B&W te vragen wat de stand van zaken is in Hilversum. 

Nu blijkt dat er bij de in totaal acht veehouderijen in Hilversum (daarnaast zijn er negen paardenpensions, paardenhouderijen of maneges) in de afgelopen vijf jaar dertien controles waren. "Een bedrijf als dit wordt wordt normaliter een keer per drie tot vijf jaar gecontroleerd, de frequentie is afhankelijk van welke (neven)activiteiten uitgevoerd worden", schrijven B&W. "Dit is conform wat landelijk gebruikelijk is qua frequentie."

De controles worden uitgevoerd door een toezichthouder milieu van de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek. 

Uit de krant