Afbeelding
Ton Kastermans Fotografie

Jaeger: 'Directeursalaris is dé mindfuck van de SP'

Politiek

HILVERSUM - Volgens wethouder Wimar Jaeger moet de SP node een bezoek brengen aan de tentoonstelling 'Fake News of Nonsens' in Beeld en Geluid. De claim van de oppositiepartij dat de directeur van de citymarketingorganisatie een exorbitant salaris gaat verdienen, is volgens de wethouder 'dé mindfuck van de SP'.

Na bestudering van de stukken trok de SP de conclusie dat de directeur van de nieuwe organisatie 120.000 euro per jaar gaat opstrijken. Betaald van belastinggeld. Een buitenproportioneel jaarloon meent de oppositiepartij, die woensdagavond de motie Salarissen Citymarketing indiende.

Onjuist
Volstrekt onjuist, reageerde een boze Jaeger. De vork zit heel anders in de steel dan door de SP is voorgesteld. De getallen die zijn genoemd in de stukken zijn niet de salarissen. Het gaat om het gehele budget. Daar moeten nog heel wat posten van af.

Pensioen
"Als je als politica teksten uitspreekt die gaan over salarissen dan moet je wel weten waar je over praat", zei de wethouder. "Hierin zitten bijvoorbeeld ook bureaukosten. Pensioen. Werkgeverslasten et cetera", luidde de uitleg.

Tentoonstelling
Dat de SP de zaken zo voorstelt, vindt Jaeger schandalig. Het is volgens hem een bewuste actie om de toekomstige medewerkers te framen. "Ik zou zeggen tegen de SP: ga naar Beeld en Geluid en bezoek de tentoonstelling die als ondertitel #DeMediaMindfuck heeft, want dit is dé SP Mindfuck", was het cynische advies.

Framen
Wat de SP betreft, probeert D66 juist hun partij te framen. Fractievoorzitter Bianca Verweij zegt haar huiswerk secuur te hebben gedaan en dat de cijfers klip-en-klaar in de stukken staan. Daarnaast zegt zij dat haar fractie met opties is gekomen waarin het belastinggeld beter besteed zou worden. (zie onderstaande tweets)

Uit de krant