RC Hilversum vs The Hookers

Na één wedstrijd is alles alweer als vanouds

Sport

HILVERSUM - Water is nat, vuur is heet en Rugby Club Hilversum wint simpel haar potjes en voert de ranglijst aan van de ereklasse. Deze week is het rugbyseizoen begonnen en na één wedstrijd is alles weer bij het oude.

De regerend landskampioen opende de nieuwe jaargang op het eigen veld op Sportpark Berestein. De blauw-witten ontvingen The Hookers. Zoals haast gebruikelijk startte de thuisploeg sterk. Hilversum pakte een vroege voorsprong na een benutte strafschop van Marcus Holden (speler-coach). De bezoekers uit Hoek van Holland wisten de stand gelijk te trekken: 3-3. Met deze score, eveneens een strafschop, is meteen al het aanvallende succes van de gasten genoemd.

Vanaf dat moment was het weer ouderwets eenrichtingsverkeer. Bij rust was het al 22-3. Na tachtig minuten rugby had Hilversum 41 punten vergaard, was de eerste overwinning een feit en gaat de ploeg weer aan kop. Zaterdag staat de titelverdediger een lastiger klusje te wachten. Hilversum reist dan af naar vicekampioen The Dukes in Den Bosch, dat haar eerste partij verrassend verloor van The Bassets (23-14).