Foto: Koosje de Beer
Foto: Koosje de Beer

Hilversummer loopt van oceaan naar oceaan

  Sport

HILVERSUM - Remco Giskes loopt op paaszaterdag de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Een run van 56 kilometer langs twee Zuid-Afrikaanse bergtoppen en de kusten van de Atlantische en de Indische oceaan. Hij wil met het lopen van deze ultramarathon 2.000 euro inzamelen voor Run4Schools. "Kinderen in de townships zijn een gemakkelijk doelwit voor jeugdbendes. De coaches van Run4Schools vangen de kinderen na school op om met ze sporten. Daar loop ik graag voor."

Giskes liep een jaar of acht geleden zijn eerste halve marathon. Later volgden in 2014 de Marathon van Rotterdam en vorig jaar de hele van Valencia. "Ik speelde altijd basketbal, maar met drie jonge kinderen en onregelmatig werk moest ik te vaak trainingen en wedstrijden afzeggen", verklaart de sportieve Hilversummer de switch. "Hardlopen kan op elk moment."

Flinke berg
Hoewel hij flink wat loopervaring heeft, wordt deze Two Oceans Marathon in de woorden van Giskes 'heel pittig'. "Bij de marathons die ik heb gelopen, dacht ik bij de finish niet direct: weet je wat? Ik ga nog even 14 kilometer verder. Dat is nu wel de bedoeling en, sterker nog, in die laatste kilometers ligt nog een flinke berg. Het is de laatste van de twee toppen waar ik overheen moet. Bij elkaar zijn dat 800 hoogtemeters. Ook dat maakt deze loop zwaarder dan ik tot nu toe gewend ben."

Limburg
Giskes probeert daarom ten minste twee keer per week te trainen. Doordeweeks een loopje van 15 kilometer en in het weekeinde een duurloop van dertig kilometer of meer. Vaak in een groep met andere Nederlandse lopers die zich inzetten voor Run4Schools. "Twee weken geleden zijn we in de Limburgse heuvels geweest en komende zondag lopen we de midwintermarathon in Apeldoorn", meldt hij over zijn trainingsinspanningen.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hilversumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>;

HilversumsNieuws nieuwsbrief

Elke donderdag het HilversumsNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hilversumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>